Locuitori nepasatori…

2 iul.

Avem o tara sa ne traiasca!

Pacat de noi, de bunul nostru simt care lipseste, de lipsa de civilizatie. Am fost in weekend la Sovata,acolo unde „face Nicu armata si e fericita fata”. O statiune frumoasa, in care se investeste cate putin pentru modernizare. Lacul Ursu, frumos, pentru unii miraculos. O rezervatie naturala in care ni se da voie sa ne scaldam, sa scapam de canicula,sa ne relaxam cand ne tine apa sarata la suprafata, iar pentru femei si numai, sa faca tratamente. De la 10 la 13 si de la 15 la 18 scaldatul este permis contra sumei de 20 de lei de persoana, reducerile pentru copii si pensionari nu le stiu. Daca nu stai la un hotel la care masa este inclusa in pretul de cazare,cam de 50 de lei de cuplu mananci bine la o masa(uneori cu tot cu vin si desert). 

Poate peste cativa ani am vrea sa fie in continuare lacul acolo si sa mai mearga si altii. Ar trebui sa respectam niste conditii impuse de cei care igrijesc de lac. Daca ti se spune ca e interzis sa te ungi cu namol, sa nu o faci. Oricat de bun ai crede ca e pentru diferitele probleme, poti sa te duci in apropiere la Lacul Rosu si sa te invelestei acolo in namol. Si da, e un lac natural, o rezervatie naturala din care nu lipsesc algele si alte vietuitoare care pot trai in conditii aprige. Printre care te scalzi si tu. Revin LAC NATURAL, administratorii nu au dreptul sa curete lacul decat de peturile si hartiile lasate de nesimtiti in lac. Nu au dreptul sa distruga fauna. Si pentru a invata sa respectam regulile cei care fac ce nu e voie ar trebui scosi afara, dar nu ei sunt „cetatenii europeni” au drepturi. Dreptul la a distruge tot ce e frumos si de a calca in picioare o mostenire.

Mai am si alte exemple rusinoase cu oameni care intra in pesteri si isi iau amintire o stalagmita/stalactita; fani gratarelor/muntilor/marii/ care nu stiu sa stranga dupa ei. Pe mine altceva ma uimeste si stiu ca nu e prima data cand auziti despre asta.Momentul in care „cetateanul european”, romanul in cazul nostru, ajunge in alta tara decat a lui. Brusc incepe sa repsecte reguli de circulatie, sa vorbeasca cat de cat frumos, sa repsecte natura, sa nu arunce pe jos, sa nu scuipe si altele de genul asta. De ce doar in alte tari si la el in tara, nu??

 Aseara am azuti o mica fraza: „tara de vanzare, locuitori nepasatori”. Oare asa sa fie? Calcam in picoare si vindem tot ce e frumos si nu stim exploata la maxim. Peste 50 de ani, daca mai apucam sa traim asa de mult, o sa ii platim la noi in tara pe austrieci/italieni/americani/turci/  sa ne lasa se ne bucuram de ce e de drept al nostru?

Reclame

3 răspunsuri to “Locuitori nepasatori…”

  1. panda iulie 2, 2012 la 3:48 pm #

    dada, vb aia, frumoasa tara…pacat ca i locuita..

  2. cipslim iulie 2, 2012 la 4:24 pm #

    daca e de agrement si in expoatare sa-si faca treaba. Nu inteleg ce se intampla daca se manjesc cu noroi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: