Fa ca tine, ca e mai bine…

21 oct.

Am promis dupa 4 ore de conversat la telefon ca o sa scriu ceva despre conversatie. Am gandit-o pe toate partile si am tot incercat sa gasesc o metoda usoara de a spune macar asa ca si „giude line” ceva din respectiva conversatie.

Uneori e foarte greu sa fi tu cand iti lipseste curajul de a face ceea ce simti. Uneori ai nevoie de confirmari si incurajari, dar parca nici astea nu sunt pe placul tau si nici asta nu te multumesc si ramai cumva blocat in a lua o decizie, cat de nesemnificativa ar fi. Ne lipseste curajul sa fim noi. E mai usor sa iei o decizie cand ai pe cine sa dai vina si persoana respectiva nu esti tu. Cu toti avem nevoie de sfaturi, de cineva aproape care sa ne sustina, doar ca acea persoana nu trebuie sa ne indrume, nu trebuie sa decida pentru noi si nu trebuie sa iti lipseasca curajul de a incerca sa faci cum vrei sau cum simti tu. Curajul asta de care iti tot spun e defapt incredere. Poate nu o ai in totalitate si desi spui ca esti stapan pe tine, stii clar ca iti lipseste ceva intr-un colt. Deciziile pe care le luam in prezent sunt bazate pe experiente trecute si defapt inainte de a lua o decizie stii ca ai doua variate. In ambele se poate intampla ceva, dar ce nu realizezi e ca in ambele situatii tot ce se intampla e spre binele tau. Si aici lipseste increderea de a face ceva sau de a merge pe un anume drum. Ne facem cumva harachiri inainte de a lua o decizie si uitam ca mai avem o inima si uitam sa o ascultam. Luptam cu mintea si cu experiente trecute, care nu prea au cum sa se repete. Si aici incepem sa „crosetam”: daca asa atunci asa, daca invers asa si daca nu invers atunci nu asa. Si increderea in tine ca poti e tot mai mica si incepi sa ai nevoie de tot mai multe confirmari din alte parti, care nu aduc nimic bun.  E greu sa te lasi de „crosetat”, e greu sa iti asculti instinctul si dupa sa te duci pe ceea ce defapt iti spune inima. Increderea in tine e cel mai bun lucru pe care poti sa il ai si crede-ma ca e un altfel de zambet pe fata. Lasa andrelele, lasa i-maxurile si incearca sa asculti vocea aia interioara care iti spune cumva ce ai de facut. Vrei rochia aia, cumpar-o! Vrei jobul ala, go for it! Vrei sa te distrezi, iesi din „comfort zone”! Vrei sa spui ceva, spune fara sa jignesti! Vrei sa suni sau sa trimiti mesaj, do it! Tot ce te rog e sa o faci cu drag si sa spui lucruri bune, fix asa cum ai vrea sa ti se spuna tie. Te-ai hotarat sa lupti, lupta si nu crede ca daca ai pierdut nu ai castigat nimic. Nu lua decizi pe baza altor experiente si a altor oameni. Sa traiesti e cel mai periculos lucru pe care ti-l poate da viata!

Ai o crema pentru orice fel de durere, ai remedii pentru tot felul de erori, ai retete pentru orice fel de dezamagire si da nu e la fel…dar ai incerede in tine si o sa poti!

Lasă un comentariu